A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Kit nevezünk komplikátornak?

2018. május 03. - A nagy ÁTALAKULÁS

Drága Barátom,

köszöntelek ismét a blogomon, egy hét elteltével hozom neked az új villámtanítást. Ezúttal egy nagyon érdekes témával készültem. Ha azt mondom komplikátor, mi jut az eszedbe? Ha semmi nem ugrik be erről a szóról, akkor ne aggódj. Garantálom, hogy még a Wikipedián sem találkoztál vele. A mai villámtanításomban részletesen elmagyarázom neked, hogy kiket is nevezünk komplikátoroknak.

Biztosra veszem, hogy a te környezetedben is van olyan személy, akinek az élete csupa káosz. Szinte mindig zűrzavar van körülötte. Gyakran leönti magát, állandó késésben van és az íróasztala is olyan, mint egy háborús övezet. Esetleg magadra ismersz? Ezeket az embereket hívom én komplikátoroknak (Motivátor után szabadon). 

Vagy képzelj el egy embert, aki egy összegabalyodott hosszabbítót próbál kibogozni. Mindezt úgy, hogy erővel rángatja az egyik végét. Hosszú percekig csinálja ahelyett, hogy megállna a pillanatban és átgondolná mit kéne csinálnia. Ugyanis a komplikátorokra nagyon jellemző, hogy nincsenek a jelenben. Nem élik meg a jelen pillanatot, ezért keletkezik folyamatos káosz az életükben.

Mit tudsz tenni az ilyen emberekkel?

Első lépés, hogy fogadd el őt olyannak amilyen. A második, hogy értsd meg, miért is keletkezett zűrzavar a. Lehet, hogy ez csak egy átmeneti állapot, mert valami nincs rendben az életében. Esetleg túl nagy rajta a nyomás. Bevallom néha még az én életemben is felmerül. Mikor nagyon nagy a hajtás, és felhalmozódik a munka, akkor 10 esetből egyszer még befigyel. De már csak rövid időre, mert még az elején felismerem.

Harmadik lépésként próbálj neki segíteni. Azon a szinten magyarázd el, hogy mit miért csinált, amilyenen ő képes befogadni. Magyarul alkalmazd a "józan paraszti ész" technikáját. A saját példád által próbáld meg őt felhúzni az Érzelmi spirálon a harmónia szintjére. Ahogy Popper Péter híres bölcsessége tartja:

"Akiben zűrzavar van, zűrzavart hoz létre környezetében. Akiben rend van, rendet teremt maga körül."

Néha az is megeshet, hogy számodra úgy tűnik megfogadta a tanácsod, de valójában mégis változtatott rajta. Mégpedig annyira, hogy ismét megnehezíti a saját dolgát. Ez abban az esetben fordul elő, ha az illetőben olyan mély paradigma dolgozik, ami miatt nem hiszi, hogy neki bármi egyszerűen, bonyodalmak nélkül sikerülhet. Ösztönösen ebből a programból működik.

Ha pedig megpróbáltál neki segíteni, de ő nem hajlandó a változásra, akkor a saját érdekedben lépj ki ebből a helyzetből. Abban az esetben, ha még nem vagy teljesen tudatos, akkor hosszabb idő után átragad rá ez a viselkedés, mert kapcsolódtok egymáshoz.

Te magad is észre fogod venni, miután kiléptél, felszabadultál. Ugyanis a káosz esetében annyira benne vagy az anyagban, hogy a negatív energia teljesen rád ragad és azonosulsz vele.

Röviden összefoglalva ne bántsd a komplikátor személyiségeket, hanem értsd meg, fogadd el és próbálj neki segíteni. Ha pedig nem kér belőle és makacsul ragaszkodik a saját nézőpontjához, akkor engedd el.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Bízom benne, hogy a tanításom hasznos volt számodra és elnyerte a tetszésed az általam megalkotott új kifejezés - gyorsan le is védetem. Ha pedig tetszett amit ma átadtam neked, akkor kérlek oszd meg a barátaiddal, ismerőseiddel. Neked csak egy kattintás nekik viszont hatalmas lökést és erőt adhat.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6813887322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása