Félsz vagy Élsz?

2017. december 21. - A nagy ÁTALAKULÁS

fel_el.jpg

Félsz vagy Élsz?

Ez volt a nagy kérdés a tegnapi előadásom előtt. Nagy örömmel láttam, hogy azok az emberek, akik részt vettek, az életet választották. Méghozzá ahhoz az élethez vezető utat, amit megálmodtak maguknak. 

A sorok között sok régi és új arcot, rajtuk pedig kíváncsiságot, érdeklődést és elszántságot láttam. Elszántságot az Átalakulásra. Tudom, hogy mindannyian küzdünk kihívásokkal az életünk valamely területén. Ők viszont úgy döntöttek, hogy változtatni akarnak, ami hatalmas dolog. Akik első alkalommal vettek részt egy előadásomon megtették az első lépést az 1000 mérföldes úton, és mint tudjuk, ez a legnehezebb, az első apró lépés.

De bizonyára már te is tudod, hogy az önfejlesztők útja nincs mindig kikövezve. Vannak akadályok, buktatók, amelyek próbálnak minket letéríteni. Ezért fontos, hogy folyamatosan kapjunk új impulzusokat, amik az utunkon tartanak bennünket. Ahogy az előadásom végén Tibor barátom megfogalmazta, neki szüksége volt egy újabb fahasábra a tűzre, amely a lelkét táplálja. Nagyszerűen összefoglalta, hogy miért van szükség előadásokra, könyvekre és hanganyagokra.

fears_1.jpg

Amellett, hogy megtanuljuk irányítani a saját életünket, a tegnapi estének volt még egy nagyon-nagyon fontos üzenete, az adakozás. Ugyanis, akik eljöttek, a részvételükkel a Vulkán - tehetséggondozó társulás munkáját is támogatták, ezen keresztül pedig a csallóközi tehetséges fiatalok oktatását. Épp ezért nagy öröm volt számomra, hogy a színpadra szólíthattam a II. Életmód Táborunkban és az Élményfutás Csapatban rendezvényeinken részt vett szülőket, tanárokat, önkénteseket és diákokat. A saját szavaikkal mondták el, hogy mit adott nekik a Vulkán Társulás, mekkora szükséget látják a munkánknak, mind az oktatásban, mind a gyermekeink támogatásában.

Három különböző nézőpontból kaptunk egy kis betekintést a tinédzserek mindennapjaiba. Olga, a fiatal tanárnő elmondta, hogy a munkájából kifolyólag neki az iskolában a száraz anyagot kell átadnia. Itt viszont megtapasztalta, hogy a Vulkán Társulás, "játszva tanulni" módszerével és az egyéni megközelítéssel mennyivel nagyobb eredményt lehet elérni rövid idő alatt.

feri_3.jpg

A felszólított két szülő kiemelte a gyermekeiken látható hatalmas pozitív változást, és résztvevő fiatalok gondolkozásának átalakulását. Azt, hogy az egyénekből hogyan váltak pár óra leforgása alatt csapattá. Emellett pedig ők maguk mennyi tudást kaptak, aminek köszönhetően megértik a gyerekeik problémáját.

Majd következtek az igazi főszereplők, a mi kis tehetségeink. Három bátor fiatal, akik a félelmeiket leküzdve feljöttek a színpadra és mellettük két tábori önkéntesünk. Nagyon megható volt mindannyiunk számára, ahogy hallgattuk milyen élményekkel gazdagodtak és, hogyan ültették át a megkapott tudást a mindennapi életükbe. Milán, aki a tanulás néhány területén gátakkal küzdött, most azokat legyőzve osztályelső. Bernadett a csinos, mégis nagyon visszahúzódó fiatal hölgy azóta bátrabban mer nyitni más ember felé, és elkezdett a befektetni a nagy álma megvalósításába. És persze a kis Lacika, aki a táborban új barátokat szerzett és azóta is keményen dolgozik, hogy elérje a nagy célját és vezérezredesként szolgálja a hazáját.

Miközben hallgattam a színpadon helyett foglalókat, hatalmas öröm töltött el. Ezek azok a pillanatok, a pozitív visszajelzések, amik adják nekünk az újabb lökést, hogy igenis szükséges segíteni és támogatni a fiatal felnövekvő generációt. Nem beszélve arról, hogy minden csepp befektetett energia megérte. Köszönöm és nagyon-nagyon hálás vagyok.

img_20171220_212842_1.jpg

Végül, de nem utolsó sorban pedig szívből köszönöm a családomnak, a barátaimnak, a pesti és a dunaszerdahelyi mastermind csapataimnak, valamint a kollégáimnak a segítséget a támogatást. Közösen dolgozunk azért, hogy a csallóközi fiataloknak átadjuk a tudást és ne kelljen külföldön keresniük a boldogulást. Hatalmas dolgot az, amit itt Csallóköz szívében építünk. Nélkületek ma nem tartanánk itt és nem zártunk volna egy frenetikus élményekkel gazdag évet.

Neked pedig köszönöm, hogy ezúttal is velem tartottál és ha tetszett a cikkem, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot és csatlakozz hozzánk! 

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánok.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, mentor

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8513516395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.