A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Adakozás

2017. december 07. - A nagy ÁTALAKULÁS

Ismét nagyon gyorsan eltelt egy hét, én pedig a szokásomhoz híven jelentkezem a legfrissebb villámtanításommal. Ezen a héten visszatérünk a régi, megszokott kerékvágásba, tehát egy klasszikus villámtanítást hoztam neked. 

Egy több szempontból is aktuális témával készültem, az adakozással. Egyrészt rohamléptekkel közeledik az év vége és vele együtt a szeretet ünnepe, a karácsony. Másfelől, mialatt készültem a mai tanításra kezembe került egy kis célkártya. Ezekre a kártyákra, a hét minden napjára fel van írva egy rövid pozitív gondolat amit naponta többször elolvasunk a családommal együtt. A mainak a tetején egy szó szerepel, nagy piros betűkkel: "ADJ!".

Elgondolkoztál azon, hogy miért fontos az adakozás?

Ha körbetekintünk, és megnézzük milyen trend uralkodik a világban, láthatjuk, hogy sok esetben önző érdekek húzódnak az adakozás mögött. Az önzetlen jótett helyett viszonzást várnak vagy érdekből teszik. Tapasztalatból mondom, nem az jó út, ez ismét az ego. Ha adakozol, azt mindig hátsó szándék nélkül tedd, tehát, amint adtál rögtön felejtsd is el. Ez a helyes ösvény, ugyanis, ha jó érzéssel segítettél, az visszaáramlik hozzád, mert ami körbe megy, az körbe jön.

Sokan mondják, hogy nincs miből adakozniuk. De ne gondolj mindig nagy dolgokra, ajándékokra. Mindig tudsz adni, néha elég egy mosoly, egy kedves gesztus, egy olyan ember irányába, aki éppen maga alatt van. Még ki sem kell ejtened a szádon, elég, ha gondolatban küldesz neki jókívánságokat. A lényeg, hogy mindig jó érzéssel, szeretettel csináld. Ilyen egyszerű (ezért csinálják olyan kevesen).

A harmadik szempont, ami miatt az adakozást választottam a mai videóm anyagának, az a 2017. december 20-i "Félsz vagy Élsz?" motivációs előadásom. Ugyanis az est teljes bevételét a Vulkán Társuláson keresztül a csallóközi fiatalok oktatására, támogatására fordítjuk. Ezért szeretnélek téged is meghívni, hogy tarts velem 2017. december 20-án, Dunaszerdahelyen a Hotel Thermában, és segítsük együtt a felnövekvő generációt. Arról nem is beszélve, hogy ezzel magadnak is segítesz, mert új irányba terelheted az életed. Arra az útra, ami a megálmodott életedhez vezet. Nincs más dolgot, mint regisztrálni, eljönni és én segítek neked választ találni a kérdéseidre, valamint megismerhetsz egy új észjárást, egy új gondolkodásmódot, ami ráadásul működik is.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Ha tetszett a tanításom, akkor már most is elkezdheted az adakozást, mindössze annyit kell tenned, hogy elküldöd a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked egy apró kattintás, de nekik hatalmas segítséget jelenthet.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3413452521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása