A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: 4 lépéses módszer a problémáid megoldására

2018. június 21. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek Drága Barátom!

A régi szokásunkat folytatva, a hét negyedik napján ismét elhoztam neked a legújabb villámtanításomat. Ami, mondjuk úgy, egy kis útmutató, amelyben Galen Litchfield problémamegoldásra kifejlesztett 4 lépéses módszerét mutatom meg neked.

Szóval, ha úgy érzed, hogy neked nincs semmilyen problémád, akkor a tanításom nem neked szól. Viszont én azt tapasztalom, hogy mindenkinek van elakadása, vannak nehézségei az életében. Mivel nem vagyunk egyformák, ezért eltérő módon kezeljük a felmerülő nehézségeket. Ahogy az ingerküszöbünk, úgy a problémamegoldó képességünk is más-más szinten van.

Én az évek alatt azt figyeltem meg, hogy egy ponton túl, mikor felhalmozódnak a problémák és tartósan ebben az állapotban vagyunk, akkor a kétely, a zavartság megtöri az emberek önbizalmát. Éppen ezért a legjobb és leghatékonyabb, ha azonnal kezeljük a nehézségeket. Ezen a területen is légy rugalmas, és ne várd a csodát, hogy majd minden magától megoldódik. Neked kell tenned érte!

Most pedig térjünk rá Galen Litchfield 4 lépéses problémamegoldó módszerére. Ha ezt a 4 lépést betartod, akkor rövid időn belül képes leszel visszaállítani a belső lelki nyugalmadat. Azonban mielőtt belevágsz szükséged lesz két nagyon fontos segédeszközre, egy fehér papírra és egy kék tollra.

1. Min idegeskedek?

Első lépésként határozd meg, hogy mi miatt vagy nyugtalan, mi okoz neked gondot? Persze itt is nagyon fontos, hogy légy magadhoz teljesen őszinte. Fogd a fehér papírt, kék tollat és mindent írj ki magadból. Ugyanis miközben írsz rengeteg idegpálya lép működésbe, ami növeli a hatékonyságod.

2. Mit tehetek?

Az előző pontban sikerült feltárnod a probléma okát, most pedig belevághatsz a megoldásba, mégpedig úgy, hogy megvizsgálod a lehetőségeidet. Ezeket is írd le. Minden opciót írj ki magadból, még azokat is, amelyek elsőre irreálisnak tűnnek.

3. Mi az, amit csinálni fogok?

Tehát beazonosítottad a problémád, felvázoltad a megoldási lehetőségeket, most pedig a második pontban leírtakból válaszd ki azt, amelyik a legjobban megérintett. Ez alapján tudni fogod, hogy mit csinálj a problémád megoldásának érdekében (ha jól választottál, akkor gyomorszorító érzésed fog támadni). Ez a lépés már rázósabb, mint az első kettő, mert itt már elengedhetetlen, hogy cselekedj.

4. Mikor kezdek hozzá?

Végül elérkeztünk a legnehezebb lépéshez, ahhoz, hogy mikor kezdesz hozzá a problémáid megoldásához. Lássuk be, a legtöbb ember általában halogat. Addig húzzuk-halasszuk a cselekvést, ameddig túl nem feszítjük a húrt. Épp ezért még ma láss neki a megoldásnak. Lehet, hogy ki kell lépned a komfort zónádból. Olyan személyt kell megkeresned, akivel már rég nem beszéltél, esetleg kényelmetlen helyzetbe fogsz kerülni...

Jól jegyezd meg, ha a negyedik lépést nem teszed meg, akkor nem lesz változás. Ha nem lépsz ki, akkor az önbizalomhiány egyre nagyobb teret fog kapni. Minél inkább a rossz gondolatokra, negatív érzelmekre helyezed a fókuszt, annál inkább lejjebb fogsz kerülni az Érzelmi Spirálon. Ott lent, az alsó szinteken pedig nem tudsz teremteni. 

Röviden összefoglalva, csak akkor tudod megteremteni azt az állapotot, amely szükséges a problémáid megoldásához, ha az Érzelmi Spirál felső részén helyezkedsz el. Ezt pedig úgy tudod elérni, hogy folyamatosan kiírod magadból a zavaró gondolatokat. Ez ad neked egy belső nyugalmat. Garantálom, hogy ez működik.

Keress egy nyugodt helyet, fogd a fehér papírt, kék tollat és őszintén írd ki magadból a gondjaidat. Próbáld ki és látni fogod, hogy működik.

Bízom benne, hogy a mai tanításommal is a segítségedre tudtam lenni. Ha tetszett a videóm kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább a barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki a fényt jelentheti egy sötét labirintusban.

Köszönöm, hogy ma is velem tartottál. Jövő héten újra várlak a megszokott időpontban!

Namaste!

Mikóczi Ferenc – író, vállalkozó, mentor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr2214062017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása