A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Ildikó sikerének alkotóelemei

2018. május 31. - A nagy ÁTALAKULÁS

Drága Barátom,

csütörtök alkalmából ismételten köszöntelek a blogomon. Ma egy nagyon izgalmas és különleges videóval készültem, ami gondolom már a címből kiderült. A tanítás "főszereplője" a párom Ildikó, aki szombaton részt vett egy szlovákiai országos fitness versenyen, ahol kategóriájában az 5. helyet szerezte meg. Az egész családdal együtt nagyon büszkék vagyunk rá és nem csak az eredmény, hanem a több éves kemény munkájáért is.

Ennek hatására azóta többen kértek segítséget Ildikótól a fogyással, étrend összeállítással és az edzéssel kapcsolatban. Ezért úgy határoztam, hogy most egy villámtanítás keretében osztom meg veled a fő momentumokat, azaz Ildikó sikerének alkotóelemeit.

Kanyarodjunk vissza 2015-be, a történet elejére. Ebben az évben is részt vettem az akkori mentorom Pongor-Juhász Attila éves coaching programján. Az egyik többnapos összejövetelen a párommal Ildikóval együtt vettünk részt, amikor is megterveztük a három éves céljainkat. Ildikó a legnagyobb meglepetésemre kijelentette, hogy 2018-ban részt fog venni és dobogós helyezést ér el egy országos fitness versenyen.

Én pedig vakargattam a kis kopasz kobakomat, mert ez bizony nagyon komoly vállalás volt. Tudniillik abban az időben a feleségem hanyagolta az edzést és közel járt a 100 kilogrammhoz. Na szóval innen indultunk.

Tehát Ildikó megtette az első lépést és meghozta a döntést. Méghozzá egy olyan döntést, ami teljesen a komfortzónáján kívül esett, több szempontból is. Először is ugye ott volt a súlyfelesleg és az edzés hiánya. Másodszor Ildikóról tudni kell, hogy nagyon szégyenlős és még a strandon sem szeret bikinit felvenni, de a fitness versenyen ez ugyebár kötelező.

Viszont miután kimondta, megkönnyebbült, mert változtatni akart az életén. Nem érezte magát jól a bőrében és igaz, hogy tapintatosan, de kapta a visszajelzéseket. Persze valamit kimondani vagy megfogadni könnyű, de a megvalósítás már más tészta. Mert amíg nem szorít eléggé a cipő hajlamosak vagyunk halogatni. Ildikó viszont komolyan gondolta a célját, így hát jöhetett a megvalósítás, tenni a célért.

Első lépéskét felkerestünk olyan embereket, akik már elértek oda, ahova a párom készült. Nekem is volt tapasztalatom a gyúrás területén, ezért én is tudta neki segíteni az edzésterv és az étrend összeállításában. Emellett mélyebben beleásta magát a témába, Youtube videókat nézett, hanganyagokat hallgatok és szakkönyveket olvasott. Magyarul sorra építette be az új szokásokat az életébe, aminek része volt a heti 4 edzés is.

Sőt ezen felül beiratkozott az IWI nemzetközi fitness instruktori és személyi edző tanfolyamára, annak érdekében, hogy még jobban elsajátítsa ennek a világnak a kuriózumait. Tehát megtette azt, amit Earl Nightingale nagyon szépen megfogalmazott:

"A siker nem mást, mint egy arra érdemes cél folyamatos megvalósítása."

Majd idővel jelentkeztek egy megvalósítás állandó velejárói, a holtpontok. A holtpontok akkor jelentkeznek, mikor nem vagy a toppon és a lelkesedésed picit alábbhagy. Fogyásnál és edzésnél gyakran bukkan fel, mikor úgy érzed, hogy nem fejlődsz, elmaradsz a várt eredményektől. De a célod érdekében ezen át kell lendülnöd, és tudd, hogy ezek a fejedben jönnek létre. A kis ördög felébred az elmédben és próbál visszatartani.

Mondjuk úgy, hogy ezek az elme trükkjei, és ha fejben nem hiszel a célodban, akkor tested sem fog engedelmeskedni (a test az elme tükre). Ezért fontos, hogy örülj a pici eredményeknek. Ilyenkor az elme is hinni kezd a tested pedig reagálni fog.

A holtpontok folyamatosan fognak jelentkezni, mert a célodhoz nem nyílegyenes út vezet. Egyszer fent, egyszer lent leszel. Mint a természetben a hegyet követi a völgy, majd a völgy után jön az újabb hegy, és így tovább. De kitartással és segítséggel ezeken túl tudsz jutni. Mikor Ildikónál jelentkezett egy holtpont, akkor elkezdett hanganyagokat vagy zenét hallgatni, motivációs videókat nézni, vagy beszélgettünk és tőlem kapott biztatást. Ha megrekedsz soha ne légy rest tanácsot és segítséget kérni.

Ildikó számára nagyon kemény volt ez a három év, de május 26-án beérett a munka gyümölcse, amiért nagyon büszkék vagyunk rá. 45 évesen - lehet kapok a fejemre, amiért elárulom a korát - az ember már hajlamos beletörődni a helyzetébe. Gondolja, hogy már túl késő változtatni, új dolgokba belekezdeni. Pedig sosem késő, Ildikó példájából te is erőt meríthetsz, hogy túl a negyedik X-en is képes volt az Átalakulásra.

Bízom benne, hogy Ildikó sikerének alkotóelemi neked is tudnak majd segíteni. Reményeim szerint jövő héten Ildikó csatlakozik hozzám és egy mini riport keretein belül a saját szavaival meséli el az elmúlt három év tapasztalatait, és sikereit

Addig is köszönöm, hogy velem tartottál. Ha tetszett a tanításom kérlek iratkozz fel a Youtube csatornámra és küld tovább barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki egy új élet kapuját nyithatja meg.

Namaste!

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, motivátor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr7114014716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása