A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Mi az a Mastermind?

2018. május 17. - A nagy ÁTALAKULÁS

Köszöntelek az oldalamon Drága Barátom!

Folytatom a megkezdett hagyományt, ami azt jelenti, hogy ha csütörtök, akkor villámtanítás. Ezúttal olyan témával készültem, ami óriási lökést fog adni az Átalakulásodhoz. Ez pedig a Mastermind.

Mi is az a Mastermind?

Ha olvastad Napoleon Hill - Gondolkodj és gazdagodj! című bestsellerét, akkor nem ismeretlen számodra. Ha viszont nem, akkor a mostani videómból részletes képet fogsz kapni. Egy szóval úgy tudnám jellemezni, hogy a Mastermind szuper-erő. Most ne a szűk ruhában egymást elkalapáló képregény hősökre gondolj.

Inkább képzelj el egy gyertyát, ha meggyújtod akkor égni fog, igaz? De mi történik, ha meggyújtasz még egyet és egymás mellé teszed őket? A láng nagyobb és fényesebb lesz, minél több a gyertya, annál nagyobb a láng. A Mastermind a tudás és erőkifejtés összehangolása harmonikus szellemben két vagy több ember között, egy konkrét cél elérése érdekébenEgy hatékony "mesterelme" esetében nagyon fontos tényező, hogy a tagok azonos értékeket valljanak, a közös gondolkozásmód annak érdekében, hogy meglegyen az összhang.

Először 2014-ben lettem tagja egy budapesti, 7 tagú Mastermind csapatnak. Sajnos ez a csoportunk már felbomlott. Viszont jelenleg 3 csapatnak vagyok a tagja, egynek Dunaszerdahelyen és kettőnek Budapesten. Mielőtt részletesen belemennék milyen szempontok alapján építsük fel, ismerjük meg a három fajtáját.

1. Laza Mastermind

Ahogy a nevéből is látod, ennek a fajtának nincs struktúrája, nincs ütemterve. Általában spontán módon jönnek létre, a tagjai barátok, rokonok, sportolók. Olyan emberek, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek. Biztos vagyok benne, hogy akár öntudatodon kívül is tagja vagy legalább egy ilyen csapatnak. Kicsit ahhoz hasonlít, mint egy lazára kötött virágcsokor, amiből menet közben egy-egy száll kiesik.

2. Üzleti Mastermind

Ez szinte csak üzletről szól, amelyben az érzelmek nem játszanak fontos szerepet. Leggyakrabban vállalkozók, cégvezetők vesznek benne részt. Egy üzleti Mastermind akkor a leghatékonyabb, ha a tagok különböző területekről érkeznek, például az egyik programozó míg a másik az élelmiszeriparban dolgozik. Manapság egyre gyakoribb, hogy külsős cégek szerveznek találkozókat, ahol összehozzák az ügyvezetőket és a felső vezetés tagjait.

3. Bizalmi Mastermind

Na ez az én világom, ezzel tudok a legnagyobb mértékben azonosulni. Ez egy bizalmi kör, ahol az üzleten kívül a magánélet, a család is szóba kerül. Nagyon fontos, hogy a tagok hasonló észjárással, értékrenddel és céliránnyal rendelkezzenek. A neve is sugallja, hogy a bizalom elengedhetetlen, mivel gyakran a tagok személyes kihívásai, félelmei is terítékre kerülnek.

Ennek a típusnak a legnagyobb ereje, hogy mindenki szívből és önzetlenül akar segíteni a másiknak. A tudás, tapasztalat és a spiritualitás kapcsolódik egymáshoz. Több nézőpontból születnek meg az ötletek, kialakul az összhang és a megoldást az univerzális tudásból közösen hozzátok le ("kollektív tudat").

Éppen ezért nagyon fontos, hogy kik alkotják a csoportot. Mivel ez egy elkötelezettség, ahol a résztvevők kapcsolódnak egymáshoz, ezáltal átvehetik egymás gondolatait. Viszont, ha van a csapatban olyan ember, akik teljesen más nézetek vall, más értékrenddel rendelkezik, nincs megfelelő hozzáállása, akkor a Mastermind előbb vagy utóbb felbomlik vagy az adott személy kiesik.

Egyébiránt a Mastermind nem új keletű jelenség, még ha nálunk csak most kezd bekerülni a köztudatba. Már a XX. században a legnagyobb üzletemberek, mint Ford, Edison is létrehoztak ilyen csoportokat, ahol közösen dolgoztak nagyobb célok elérése érdekében.

De említhetném a másik példát, ami hozzám közelebb áll. Ez pedig Mahatma Gandhi és spirituális megközelítés. 200 millió embert tudod rávenni, hogy egy közös célért dolgozzanak. És mindezt nem erőszakkal érte el. Gondolj bele, hogy milyen erő és energia kellett ahhoz, hogy ő ezt kiáramoltassa?

Ebből is láthatod, hogy milyen ereje van egy Mastermindnak. Ha te is létre szeretnéd hozni a saját "mesterelme" csoportodat, akkor fordulj hozzám bátran. Örömmel megosztom veled a tapasztalataimat.

Bízom benne, hogy a mai tanításom is hasznos volt számodra. Köszönöm, hogy ezúttal is velem tartottál. Ha tetszett a kis videóm, akkor kérlek küld tovább. Neked csak egy kattintás, barátaidnak, ismerőseidnek sokkal többet adhat. Jövő héten újból várlak egy új villámtanítással.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr9413966736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása