A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Mi tesz boldoggá?

2018. március 22. - A nagy ÁTALAKULÁS

Téged mi tesz boldoggá?

Egyszerű kérdés, igaz? Akkor mégis miért tudunk rá olyan nehezen válaszolni?

A legnagyobb ok, hogy nem igazán ismerjük saját magunkat. Engem például az tesz boldoggá, ha a családommal lehetek, vagy mikor tanítok.

A másik oka, hogy sokszor nem vagyunk a jelenben. Ahhoz, hogy igazán boldogak legyünk meg kell élnünk a jelen pillanatot. Viszont az, hogy a jelenben vagyunk nem azt jelenti, hogy azzal foglalkozunk, hogy viszket az orrunk, vagy azzal törődünk milyen hideg van odakint. Hanem azt, hogy megéled a jelen pillanatot.

A lányom például úgy csinálta, hogy már gyerekkorában mandalákat rajzolt. A mandala szimbolizálja a Teremtőt, mint középpontot, mint minden Alfáját és Omegáját. Lényege abban áll, hogy egy kör vagy egy négyzet alakú mandalát készítenek, amelyben a középpontból indulnak ki és számos, igen változatos geometriai formát szőnek bele. A mandalakészítés egy meditatív szertartás, olyan, mint egy elmélyülő gyakorlatsor.

Őt a rajzolás hozta a jelenbe. Tehát ahhoz, hogy megtud mi tesz téged valóban boldoggá meg kell élned a pillanatot. Találj egy olyan elfoglaltságot, amivel képes vagy elérni ezt az állapotot. Ott megkapod a választ a kérdésre, és nem csak erre.

Köszönöm, hogy ezúttal is velem tartottál. Ha tetszett a kis videóm, akkor kérlek küld tovább. Neked csak egy kattintás, barátaidnak, ismerőseidnek sokkal többet adhat. Jövő héten újból várlak egy új villámtanítással.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr6413765790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása