A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Romboló & építő emberek

2018. március 01. - A nagy ÁTALAKULÁS

Igen, jól látod, ismét elrepült egy hét. A múltheti videóm végén megígértem, hogy a következő villámtanításom a romboló emberekről fog szólni. Így hát itt az ideje, hogy megismerkedjünk ezekkel a személyekkel, amit kiegészítettem az építő emberekkel is.

A legfontosabb dolog, hogy saját magunkat ismerjük, éppen ezért az első kérdésem hozzád, hogy romboló vagy építő személynek tartod magad?

Lehet, hogy kapásból nem tudsz válaszolni, ezért adok kis segítséget, ami után tisztább képet fogsz kapni magadról.

Az élet napos oldalát látod? Vagy borúlátó típus vagy?

Általában pozitív a világnézeted? Vagy hajlamosabb vagy a negatív dolgokra fókuszálni?

Kire hallgatsz inkább, a jobb válladon ülő angyalra, vagy a balodon helyet foglaló kis ördögre?

Úgy érzed a társadalom javát szolgálod? Vagy inkább elnyomó, diktátor típus vagy?

Kérlek nézz magadba, őszintén válaszolj a kérdésekre és akkor megkapod a választ.

Most pedig elárulom neked, hogy mind a két oldal megtalálható bennünk. Számomra ez hatalmas felismerés volt, mikor elindultam az Átalakulásom útján. Mindenkiben ott a fény és a sötétség. Én azt vallom, hogy minden ember jónak születik. Csak idővel a természetünk megváltozik, a genetikai örökség, nevelés és a környezeti behatásoknak által. Ebből kifolyólag, az egyik oldal erősebbé válik és így éljük az életünket. De nem mindegy, hogy melyik.

Legegyszerűbben a különbséget úgy tudom megfogalmazni, hogy egy építő ember önzetlenül segít másokon. Nem csak akkor keres, ha bajban van és szüksége van rád. Akkor is érdeklődik felőled, törődik veled, ha nem akar tőled semmit.  

Már többször beszéltem arról, hogy annak az 5 embernek vagy az átlaga, akivel a legtöbb időt töltöd. Ez az élet szinte minden területére igaz. Nézd meg, hogy a te életedben ki az az 5 ember. A családodat egy személynek vedd. Miután ezt is megtetted, garantálom, hogy nagyon sok felismerést fogsz kapni a saját viselkedésedről, és arról is, hogy a két oldalból melyik az erősebb benned.

Ha pedig azt látod, hogy sok romboló ember él a környezetedben, akkor próbálj nekik segíteni. Értsd meg, hogy mi húzódik a viselkedésük hátterében. Viszont, ha nem akar változni, akkor lépj hátra. Megvan a jogod a változtatásra. Ha nem érzed jól magad abban a szituációban, akkor változtass. 

Ha most úgy érzed, hogy te romboló személy vagy, akkor ne keseredj el. Mindannyian képesek vagyunk a változásra. Te is. Igaz, ez kőkemény munka, de hidd el nekem, megéri. A saját tapasztalatomból mondom. Ha 15 évvel ezelőtt találtam volna ilyen videókat, könyveket, akkor a változás az életemben már korábban bekövetkezett volna.

Köszönöm, hogy ezúttal is velem tartottál. Ha tetszett a videóm, akkor kérlek küld tovább. Neked csak egy kattintás, barátaidnak, ismerőseidnek sokkal többet adhat. Jövő héten újból várlak egy új villámtanítással.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr5213707582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása