A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: A siker összetevői

2018. február 08. - A nagy ÁTALAKULÁS

Újfent eltelt egy hét, ami azt jelenti, hogy elérkezett egy új villámtanítás ideje. Ha emlékszel, a múltheti videómhoz készített bejegyzésem végén azt írtam, hogy ezen a héten a megszokott környezetből jelentkezem.

Nos, valójában egy nem mindennapi tanítással készültem neked, de nem szerettem volna előre lelőni a poént. Mégpedig azt, hogy elviszlek magammal a Komáromi járásba.

Abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy meghívtak a Bátorkeszi Magán Szakközépiskolába előadást tartani 40 zseniális fiatalnak és tanárnak. Ezúton is szívből köszönöm Mgr. Darnai Bálint Tanár úrnak, és az iskola igazgatónőjének Mgr. Bátorek Janának az invitálást. Nagyszerű érzés volt a hidaskürti oktatásom után ismételten személyesen átadni tudásomat a jövő generációjának.

Egy iskolai előadásnál mindig van egy kis bizonytalanság a levegőben, hogy a mondanivalónk süket fülekre talál. Ismerem azokat a technikákat, amikkel a passzív diákokat is fel lehet rázni, de erre most nem volt szükség. A diákok az első pillanattól érdeklődtek, bekapcsolódtak és megvolt bennük a bátorság, hogy felszólaljanak.

Most ebből az előadásomból hoztam el neked egy rövid ízelítőt, egy villámtanítást a magabiztosságról, ami a számodra is hasznos lehet.

Te tudod, honnan származik az igazi magabiztosság?

Sokan külső forrásból merítik, pedig a magabiztosság belülről jön, egy ősi energia, ami mindenkiben megtalálható. Benned is. Ha kívülről akarod táplálni, akkor el fogod veszíteni. Ezért sokszor álarc mögé bújunk, hogy elrejtsük a bizonytalanságunkat. Meg akarunk másoknak felelni, csak a szépet és jót mutatjuk magunkból a külvilágnak.

Amint ezen változtatsz és és a külsőségek helyett belülről építed fel az életedet, stabil leszel. Egy olyan masszív alapot fogsz létrehozni, mint egy felhőkarcoló beton pillére. Ezek után már semmi nem tud megtörni, mert tudod, hogy a lelkedben ott egy értékes ember, aki mindig számíthatsz.

Sokan csak azért keresnek magunkat párt, hogy valakitől szeretet kapjanak. Nem szeretik saját magukat, azért ezt is külső forrásból akarják megkapni. Tudod, hogy hány embernek okoz gondot, hogy belenézzen a tükörbe és azt mondja: "szeretem magam"? Te vajon képes vagy rá?

A cikkem végén szeretném ismét megköszönni a csodás pedagógusoknak a meghívást és a mélyebb beszélgetést. A fiataloknak pedig a figyelmet, a remek hozzáállást és a pozitív energiát. Egy újabb fantasztikus élménnyel gazdagodtam.

Neked pedig köszönöm, hogy ismét velem tartottál és megnézted a legfrissebb tanításomat. Ha tetszett bátran küld tovább barátaidnak, ismerőseidnek. Neked csak egy kattintás, neki viszont pozitív változást hozhat az életébe.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8113646302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása