A nagy ÁTALAKULÁS

Meg lehet menteni egy elhidegült kapcsolatot?

2018. január 18. - A nagy ÁTALAKULÁS

kapcsolat_1.jpg

A mai világunkban megszoktuk, hogy ha valami elromlik, kidobjuk, mert megszerelése időt és energiát igényel. Sokkal egyszerűbb az újjal pótolni. Sajnos ugyanígy hajlamosak lettünk, hogy könnyebb, gyorsabb módszereket válasszunk, ha a párkapcsolatunkról van szó. Ha probléma jelentkezik, máris jöhet a következő? Miközben meg sem próbáljuk rendbe hozni.

Az elhidegülés gyakori jelenség egy párkapcsolatban. Az visszafordítása lehetséges, ha időben lépünk. Mégis miért nem lépnek az emberek az elhidegülés visszafordítása felé? A baj elején könnyű lenne visszafordítani, viszont nehéz felismerni. Ha már felismertük, akkor a kapcsolatot meg lehet menteni, persze, ha mindkét fél egyaránt akarja.

Mik az elhidegülés jelei?

Az elhidegülésnek 4 fontos jele van, amit ha időben felismerünk, akkor gyorsan közbe tudunk lépni:

  1. Egyre kevesebbet beszélgettek.
  2. Egyre kevesebb az érzelmek kifejezése (szavakkal és szavak nélkül).
  3. Egyre kevesebb időt fordítotok egymásra.
  4. Kezded úgy érezni, hogy nem akarsz már tenni ezért a kapcsolatért.

kapcsolat_2.jpg

Először is vizsgáljuk meg, miért csökkent a kommunikáció a két fél között. Próbáljunk a közös megértés felé haladni.

Figyeljük meg, ha valamelyik fél menekül a fizikai együttlétből,akkor ott mindig valami bűn húzódik a menekülő oldaláról.

A legtöbb esetben itt a határ, amikor még egy kapcsolat megmenthető. Amihez segítséget adok neked a következő 4 pontban. Ugyanis, ha ezek még megvannak a kapcsolataitokban, akkor képesek lesztek újra fellobbantani a lángot:

1. Még mindig csapatként működtök. Hiába sok a veszekedés, ha mondjuk meg kell csináltatni valamit a lakásban, vagy fellép egy nagyobb probléma, együtt próbáljátok megoldani, tehát még mindig megvan bennetek a "Mi" faktor.

2. Felelősséget vállaltok. Ha hibáztatok, azt elismeritek, és próbáljátok jóvá tenni, bármiről is legyen szó. A felelősségvállalás erősebbé teszi a köztetek lévő viszonyt, ez nem is kérdés, és egyfajta visszaigazolás is arról, hogy nincs minden veszve.

3. Még mindig szeretitek egymást. Bármi is történt, ha a szerelem megmaradt, érdemes dolgozni az ügyön. Hiszen ez könnyebbé teszi a problémák megoldását. Mondjátok ki gyakran egymásnak, biztosan segíteni fog!

4. Mind a ketten szeretnétek, ha megjavulna a kapcsolat. Azaz egyikőtök sem érzi úgy, hogy jobb lenne a másik nélkül, és nem arról van szó, hogy az egyik fél erőlteti már csak. Együtt pedig helyre tudjátok hozni a dolgot, feltéve, ha akarjátok, és hajlandóak vagytok engedni.

Közben persze kerüld el a leggyakoribb hibákat, amit a legtöbben elkövetnek, mikor próbálják helyrehozni a kapcsolatukat. 

Légy türelmes. Ahogy a probléma sem egy nap alatt keletkezett, úgy a helyrehozatal sem fog varázsütésre megtörténni. Ahogy a kihűlés szélén álló emberi testet sem lehet azonnal forró vízbe tenni, majd azt várni tőle, hogy szaladjon, úgy a gyors felmelegítés az elhidegülés visszafordítása esetén sem járható út. Csak lassan. Sokan azonnal, hatalmas lendülettel kezdenek bele a dologba. Azonnal tudatni akarják a párjukkal, hogy ők aztán most mindent megtesznek, mert ők nagyon akarják a változást.

kapcsolat_3.jpg

Én azt tanácsolom, hogy mielőtt a szakítás mellett döntünk, próbáljuk meg rendbe hozni a kapcsolatot. Jó, ha tudjuk, egy elrontott párkapcsolat mindig helyrehozható a helyzettől függetlenül. Huzamosabb ideje, ha nincs pozitív változás, merjünk segítséget kérni! 

Nézd meg a párodban azt a 80 százalék jót, amit szeretsz benne és azt helyezd az előtérbe. Ne a 20 százalék rosszra koncentrálj, mert akkor nem is fogod akarni a megoldást.

Az itt leírtak ne csak üres szavak legyenek, a jövőheti blogomban megosztom veled saját tapasztalataimat.

Haladj az őszinteség útján és tudd, egy tiszta lelkű embernek nem lehet ártani!!!

Namaste!

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3113577753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása