A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Az álarc

2017. október 19. - A nagy ÁTALAKULÁS

"Mindannyian álarcot viselünk. Átvitt értelemben."  A maszk (1994)

Hogy kapcsolódik ez a híres szállóige a szokásos csütörtöki villámtanításomhoz?

Úgy, hogy valóban mind álarcot viselünk az életünk valamelyik területén

De miért?

A válasz egyszerű, mert mást akarunk mutatni a külvilágnak, mint akik valójában vagyunk. Nem vállaljuk fel a saját énünket. Ennek a viselkedésnek több dolog állhat a hátterében. Lehet, hogy gyerekkorunkban megszégyenítettek és ez nyomot hagyott rajtunk. Vagy megfelelési kényszer húzódik az álarc viselése mögött. 

Most lehet, azt gondolod, hogy Te mindig magadat adod. De gondolj vissza az eddigi életedre. Mikor elmentél egy buliba, ahol ismeretlen emberek is voltak, mindig magadat adtad? Vagy az első randin elmondtad a csajnak/srácnak, hogy nem Te vagy a hűség mintaképe? Na ugye! Szeretjük csak a szépet, a jót mutatni magunkból. 

Viszont ha valóban fejlődni akarsz, akkor fokozatosan, szépen lassan le kell venned a maszkot. Képzeld el úgy, mintha egy káposzta lenne, aminek egyesével szeded le a leveleit amíg eljutsz a közepéhez. Vagyis a szívedhez, vissza a lelked rejtekébe. Mert viselhetsz álarcot, mutathatod a világnak, hogy Te vagy a legnagyobb király és minden happy, miközben ez csak egy szerep

Hidd el, mindannyiunk szenved valamitől, amit a múltban csináltunk. Nincs kivétel. Ugyanis a jelenlegi életünk a múltbeli döntéseink eredménye, ahogy a jövőnket a mostani döntéseik hozzák létre. Mindenki egy boldog jövőt akar magának, de ez úgy nem fog menni, ha a régi mintáid, egy torz tükörkép alapján akarod elérni.

Nekem, amikor elindultam az Átalakulásom útján, ezzel volt a legnagyobb problémám. Fokozatosan vettem le az álarcom. Sőt vannak kis foszlányok, amiket még ennyi év után is csak most szedek le. Így jutottam vissza a szívembe. De ehhez kellett egy valódi tükör, olyan emberektől, akik őszintén a szemembe mondták rólam a véleményüket. Az elején nagyon fájt, elhiheted. De tudtam, hogy ez építő kritika és ezért beengedtem egy új nézőpontot

Neked is ezt ajánlom. Keress egy olyan csoportot, akik támogatnak, de őszinték veled. Most kérlek vizsgáld meg a környezeted és a baráti köröd. Olyan emberek vesznek körül akik őszinték veled? Elmondják neked az igazat rólad vagy csak azt, amit hallani akarsz? És ezért Te is így állsz hozzájuk. 

Tehát most kérlek döntsd el, hogy mit akarsz, játszani tovább egy kitalált szerepet, folyamatosan álarcot hordani és a sebeidet nyalogatni? Vagy leszel annyira "tökös", hogy mélyen magadba nézel, felvállalod magad és az igazi arcodat mutatod a világnak? Na ehhez kell a bátorság! Ha úgy érzed egyedül nem megy vagy további iránymutatásra van szükséged bátran vedd fel velem a kapcsolatot.

Köszönöm, hogy velem tartottál és ha tetszett a tanításom kérlek bátran küld tovább. Neked csak egy kattintás, barátaidnak, ismerőseidnek sokkal többet adhat. 

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8913031408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása