A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Jól becsomagolt értékesítés

2017. szeptember 21. - A nagy ÁTALAKULÁS

A mostani videómban átevezünk a biznisz oldalra.

Az eddigi tanításaimban nem került szóba, de több, mint 20 éve vállalkozom. Egy családi vállalkozás keretein belül baromfik, vízi szárnyasok és tőke hús értékesítésével foglalkozom. Van két offline üzletünk és egy feldolgozó üzemünk. Mondhatjuk, hogy a videó készítés is vállalkozásomból indul, hiszen az első videó amit készítettünk a cégünket mutatja be. A bemutatkozó anyagunkat egyébként itt tudod megtekinteni.   

De most térjünk vissza a mai videóhoz és annak megszületéséhez. Az utóbbi napokban volt egy felismerésem. Bizonyára tudod, hogy nagyon sok képzésen veszek részt, többek között üzleti tréningeken is. Szöget ütött a fejembe, hogy szinte minden marketing oktatáson azt hangsúlyozzák, hogy mindig jól csomagold be a terméked, szolgáltatásod amikor értékesítesz. Természetesen nem a csomagoló papírra vagy a díszdobozra gondolok, hanem arra, hogy hogyan tudod a kampányaiddal meggyőzni a leendő ügyfeled, hogy tőled vásároljon.

Amikor én kezdtem vállalkozni, még nem volt ennyire előtérben a marketing. Tudtam, hogy az én árum kiváló minőségű, mert a kezdetektől a mai napig az a filozófiám, hogy csakis olyan terméket adok el, amit én magam is jóízűen elfogyasztok. Tehát csak a józan paraszti eszemet használtam az értékesítésnél.

Viszont a gazdasági válság után a piac is megváltozott. Az emberek egyre nehezebben nyitották ki a pénztárcájukat és több időbe és energiába került az értékesítés. Amit ezalatt az idő alatt megfigyeltem, hogy sokan nagyon szépen becsomagolva beszélnek a termékükről, ódákat zengenek a szolgáltatásukról, de a háttérben már nem ez van.

Tehát, ha beszélsz a termékedről mindig az igazat mond, ne többet, ne kevesebbet. Mert, ha az ügyfeled az első vásárlásnál csalódni fog, akkor már nagyon nehezen fogod visszacsábítani. Azért nézd meg, hogy egy cég, akivel üzletelni készülsz milyen klientúrával rendelkezik, visszajáró ügyfelekkel vagy állandóan új érdeklődőket húz be magához.

Persze vannak kivételek, az olyan vállalkozások, aki a termékeikből kifolyólag nagyon ritkán értékesítenek újra. Például yachtot sem vásárol minden hónapban az ember.  

Remélem ismét egy hasznos tudást sikerült neked átadnom a mai rendhagyó videómban.

Köszönöm, hogy velem tartottál és ha tetszett a tanításom kérlek küld tovább, neked csak egy kattintás, de barátaidnak, ismerőseidnek sokkal adhat.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr9512883796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása