A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: Hogyan neveljünk gyermekeinket?

2017. szeptember 14. - A nagy ÁTALAKULÁS

Lehet, a mostani blogvideóm címét látva azt gondolod, hogy rossz oldalon jársz, de megnyugtatlak, nagyon is jó helyen vagy.

A mostani egy rendhagyó videó, amely most nem a Te személyes fejlődésedhez ad tanácsokat, hanem a gyermekeid neveléséhez. Ugyanis azon kívül, hogy mint szülő, számodra ők a legfontosabbak, egyben ők a jövő társadalmának építői.

Ha most azt várod tőlem, hogy megmondjam a tutit, a tökéletes gyereknevelés receptjét, akkor sajnos csalódni fogsz. Hiszen azt én sem tudom, mert a gyereknevelés olyan, mint a Blackjack. Nem tudhatod mi lesz a következő lap.

De, mint apa abban tudok neked segíteni, hogy mire figyelj oda a gyermekeid nevelése során. Nekem van két nagy gyermekem és a mostani tudásommal visszagondolva, néhány dolgot másként csinálnék.

Először is túlságosan szigorú voltam. Ez az egyik véglet, amibe könnyen bele tudunk esni. A másik pedig a túlzott engedékenység. Ez a két nevelési forma, mondjuk úgy a mérleg két nyelve: a túlzott szigor és a túlzott engedékenység. De egyik sem jó, mivel mind a kettő többet árt, mint használ. Ezért azt javaslom találd meg az egyensúlyt és a gyermekedre tekints úgy, mint egy barátra, egy egyenlő félre. Lehet furán hangzik, de hidd el hosszútávon biztosan beválik.

A gyereknevelésről már több ízben írtam az általam alapított Vulkán Társulás blogján. Az alapítványukkal azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy segítsük a fiatal felnövekvő generációt. Ezért minden évben szervezünk több napos táborokat valamint csapatversenyeket. A következő rendezvényünk, a II. Élményfutás Csapatban 2017. szeptember 23-án, Királyfiakarcsán kerül megrendezésre.

Ha szeretnéd megtudni mi volt az oka annak, hogy a háromnapos táborunk alatt a gyerekek rengeteget fejlődtek akkor kérlek látogass el és nézd meg a saját szemeddel. Egy ennyire motivált és sikerorientált közösségben már egy nap is hatalmas löketet adhat a továbbiakhoz. Nagy szeretettel várunk.

Köszönöm, hogy megnézted a videómat. Ha tetszett kérlek küld tovább, neked csak egy kattintás, de másnak sokkal többet jelenthet.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr3312828544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása