A nagy ÁTALAKULÁS

Mikóczi Ferenc: A kitartás

2017. augusztus 24. - A nagy ÁTALAKULÁS

A mai napon ismét jelentkezem a villámtanításommal, mégpedig egy nagyon hasznos tanítással, a Kitartással. Még Napoleon Hill, mikor az akkori kor 500 leggazdagabb üzletemberét tanulmányozta, külön hangsúly fektetett a "kitartásra".

Mit gondolsz, mi lehet az oka, hogy az egyik ember kitart a végsőkig, míg mások a legkisebb akadályt látva is feladják?

Annak érdekében, hogy jobban megértsd a tanításom, a videómban ismét felrajzoltam neked egy ábrát, ezúttal egy piramist. Aminek az alsó szintjén helyezkedik el az Átalakulásod alapja, ami nélkül nem indulhatsz el, ez pedig egy konkrét, határozott cél.

Szinte mindenki azt mondja, hogy van célja, de nagyon kevés embernek van határozott, konkrétan, közérthetően megfogalmazott célja.

Miután megvan a konkrét célod, jöhet a második lépcsőfok, a hit. Tehát hidd el, hogy igenis megtudod valósítani a célod. Én azt javaslom neked, hogy az elején kis célokat tűzz ki magad elé, mert mikor ezeket eléred, a hited is egyre nagyobb lesz saját magadban. Megnövekszik az önbecsülésed, önértékelésed. A hit jutalma pedig az, hogy a célodat látod fizikailag is megvalósulni.

Ehhez persze szükséged lesz önuralomra, önfegyelemre, ami a következő fok. Mert előfordulhat, hogy egy olyan környezetbe kerülsz, aki letörik a lelkesedésed, és ezért a kisördög hangja is felerősödik a fejedben. Viszont kellő önuralommal, önfegyelemmel képes lehetsz fenntartani a belső békéd

Ezt követi a mondjuk úgy, az én Achilles inam, a türelem. Tudni kell rólam, hogy az Átalakulásom megkezdése előtt hírből sem ismertem ezt a kifejezést. Azonnal akartam, mindent. Nem akartam várni. Ismerős?

Ilyenkor jön az, hogy az emberek többsége különböző trükkökhöz folyamodik, hogy meggyorsítsa a folyamatot. De hidd el, ez hosszú távon megbosszulja magát.

És, ha ezeken a lépcsőfokokon mind végigmentél, a piramis tetején vár a jutalom, mégpedig a kézzelfogható, megérdemelt siker. Én úgy gondolom, hogy mindannyi sikerre vagyunk teremtve, csak a legtöbben ezt nem hiszik el magukról és különböző kifogásokat gyártanak maguknak.

Pedig nagyon sok esetben csak a kitartás hiányzik belőlük.

Köszönöm, hogy megnézted a tanításom. Ha tetszett kérlek küld tovább, neked csak egy kattintás, de másnak sokkal többet jelenthet.

Namaste!

 

Mikóczi Ferenc - író, vállalkozó, coach

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyatalakulas.blog.hu/api/trackback/id/tr8012775736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása